Zo ziet de arbeidsmarkt voor zzp’ers eruit

In België werken veel mensen als zzp’er. Dit biedt een aantal voordelen. Zo kun je vaak meer verdienen en heb je meer zeggenschap over de klussen die je uitvoert. Resulteren deze voordelen in een toename van het aantal zzp’ers? In dit artikel neemt Jobdigger je mee in de arbeidsmarkt voor zzp’ers.

In de eerste drie kwartalen (januari t/m september) werden er ruim 25.000 vacatures aangeboden. Op onderstaande afbeelding is te zien dat het aantal vacatures in de eerste periode stijgt. Richting de zomer daalt het aantal vacatures. Door de zomervakantie kan het zijn dat werkgevers en bemiddelaars minder bezig zijn met het invullen van vacatures. Na de zomerperiode, in september, is namelijk weer een stijging in de aangeboden vacatures zichtbaar.

Top 10 functietitels

Bij welke functietitels is er de meeste vraag naar zzp’ers? Ontdek het in de top 10.

Salaris en inhoud van het werk belangrijk voor zzp’ers

Bij bovenstaande vacatures worden vaak vaste contracten aangeboden. Is dit ook belangrijk voor de doelgroep? Jobdigger heeft de drie belangrijkste pullfactoren voor de top 3 functietitels voor je op een rij gezet. Je vindt ze hieronder.

Zoals verwacht staat een goed salaris bij alle drie de functies op plek 1. Ook de inhoud van het werk is geen verrassende pullfactor. Iemand gaat vaak als zzp’er aan de slag om zijn eigen klussen en inhoud van het werk te kunnen bepalen. Werkgevers en bemiddelaars kunnen hier tijdens het wervingsproces rekening mee houden.

Top 10 directe werkgevers en bemiddelaars

Welke werkgevers en bemiddelaars zijn op zoek naar zzp’ers? Hieronder vind je de top 10 met werkgevers en bemiddelaars uit verschillende branches.

Spreiding van de vacatures

Hoe is de spreiding van aangeboden vacatures voor zzp’ers verdeeld over België? 

Als we naar de kaart kijken, zien we dat het grootste gedeelte van België donker kleurt. Dit betekent dat er veel vacatures worden aangeboden. Hoe zit het dan met de provincies en gemeenten? Welke bieden de meeste vacatures aan? Je ontdekt het in de top 10.

Wil je ook meer inzicht in de arbeidsmarkt?

Jobdigger biedt arbeidsmarktdata in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk aan. Deze data wordt continu geupdate en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt-, bedrijfs- en doelgroepanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg dan ook onze LinkedIn-pagina.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!