De afgelopen tijd is het team van Jobdigger druk bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Op dit moment werken we aan de laatste details, en dan zullen we in de loop van 2025 de nieuwe functionaliteiten releasen. In dit artikel lees je alvast meer over de nieuwe ontwikkelingen.
Jobdigger Insights krijgt op korte termijn een ander jasje. Het team van Jobdigger heeft aan de uitstraling van het product gewerkt, waardoor het product er moderner uitziet. Met de nieuwste technieken zorgen we er ook voor dat Insights nóg sneller werkt. Hierdoor kun je sneller de data verzamelen die je op dat moment nodig hebt.
Niet alleen is de uitstraling moderner, ook het maken van analyses ziet er binnenkort anders uit. Op dit moment maak je een analyse door op de balk, de markt, organisaties of doelgroep aan te klikken, zie de foto hieronder.
Bij de nieuwe versie van Jobdigger Insights zijn de analyses in tabbladen onder elkaar gezet, zie de foto hieronder. Je kunt nu vanuit één pagina wisselen van analyse. Ook is de plaats van de analyses veranderd. De balk rechtsboven is verplaatst naar de linkerzijde. Op deze manier vind je de datapunten die voor jou relevant zijn nog makkelijker terug.Op de onderstaande foto zie je in de balk ook een tabblad met een hartje staan. Dit is de samenvatting-pagina. Hier kun je een eigen overzicht maken door datapunten toe te voegen. Dit doe je door op het hartje te klikken bij een datapunt naar keuze. Het datapunt verschijnt dan automatisch in de samenvatting.
Naast een vernieuwde Insights zijn wij ook bezig met een nieuwe versie van de teampagina. Dit zal Teambeheer &-gebruik gaan heten. Dit is net zoals Insights voorzien van moderne styling en maakt het teambeheer een stuk overzichtelijker. Met de belangrijkste nieuwe feature: de gebruiksmonitor.
Uit meerdere gesprekken intern en met verschillende klanten bleek dat er behoefte is aan meer inzicht in de gebruikersactiviteit van het team binnen Jobdigger Insights. We zijn met deze feedback aan de slag gegaan en hebben een monitor gecreëerd die gericht is op het verkrijgen van die inzichten. Op dit moment wordt de monitor intern getest. Vervolgens zal deze ook met een aantal klanten getest worden, waarna we het in een paar maanden officieel zullen uitbrengen.
Door de monitor krijg je als hoofdgebruiker, zoals een teamleider, inzicht in wat je teamleden allemaal doen, zoals wanneer hij of zij voor het laatst het product heeft gebruikt, welke functionaliteiten hij/zij gebruikt en hoe vaak het wordt gebruikt. Hierdoor kun je gericht één teamlid of alle leden ondersteunen in het gebruik van het product, of hen motiveren om gebruik te maken van alle functionaliteiten. Jobdigger ondersteunt hierbij door praktische tips klaar te zetten die je met één druk op de knop naar collega’s kunt sturen.
Benieuwd naar de nieuwe functionaliteiten? Nog even geduld. In 2025 kun je met de functionaliteiten aan de slag. Houd onze website, LinkedIn en je mail in de gaten voor de nieuwste release.
De techniekbranche is een branche die zich op hoog tempo blijft ontwikkelen. Toch blijft de sector nog altijd gevoelig voor personeelstekorten. Hoe ziet het tekort eruit? Naar welke functies is de meeste vraag? Lees het hier.
We bekijken de trendlijn vanaf januari tot en met eind september. Hierin zien we dat de vraag naar vacatures in de branche de hele periode vrij constant blijft. Er zijn geen sterke dalingen of stijgingen zichtbaar. Dit toont aan dat het personeelstekort een terugkerend probleem is.
De vraag naar technisch personeel is groot. Maar voor welke functies wordt het meest naar personeel gezocht? Ontdek het in de top 10.
Nu we weten welke functies het vaakst gezocht worden, kijken we naar de directe werkgevers en bemiddelaars die de vacatures uitzetten. Bekijk hier de top 10.
Waar in België zoeken werkgevers en bemiddelaars het vaakste personeel? Ontdek in welke provincies de meeste en minste vacatures uitstonden.
Vanwege de personeelstekorten in de branche kan het voor werkgevers en bemiddelaars handig zijn om tijdens het werven rekening te houden met de wensen van toekomstig personeel. Hierdoor kun jij je vacature aantrekkelijker maken. Ontdek hier de belangrijkste pullfactoren voor de top 3 functietitels in de techniekbranche.
Wat opvalt, is dat bij alle drie de functies een goed salaris en een vast contract terugkomen. Dit zijn belangrijke pullfactoren. Op het moment dat er personeelstekorten zijn in een bepaalde branche, kan het aanbieden van vaste contracten helpen om personeel aan te trekken en/of te behouden. Dit kan ervoor zorgen dat het personeelstekort kleiner wordt. Hetzelfde geldt voor het aanbieden van een goed salaris.
Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat bedrijven en organisaties bezig zijn om meer vrouwen aan te trekken in de techniek. Als er een aantal vrouwen op de werkvloer rondlopen, worden andere vrouwen misschien ook gestimuleerd om de techniek in te gaan, waardoor het personeelstekort afneemt. Hoe ziet de verdeling bij de functietitels eruit? We kijken naar de top 3.
In onze data zien we dat bij de functies elektricien en industrieel elektricien 94% man is, wat betekent dat 6%, een klein percentage, vrouw is. Bij een technisch tekenaar ligt de verdeling iets anders. Hier is 72% man en 28% vrouw. De drie functies worden het vaakst ingevuld door mannen. Met deze data in ons achterhoofd, kunnen we stellen dat de techniekbranche vooral nog een mannenwereld is.
Jobdigger biedt arbeidsmarktdata in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk aan. Deze data wordt continu geupdate en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt-, bedrijfs- en doelgroepanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.
Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg dan ook onze LinkedIn-pagina.
In België werken veel mensen als zzp’er. Dit biedt een aantal voordelen. Zo kun je vaak meer verdienen en heb je meer zeggenschap over de klussen die je uitvoert. Resulteren deze voordelen in een toename van het aantal zzp’ers? In dit artikel neemt Jobdigger je mee in de arbeidsmarkt voor zzp’ers.
In de eerste drie kwartalen (januari t/m september) werden er ruim 25.000 vacatures aangeboden. Op onderstaande afbeelding is te zien dat het aantal vacatures in de eerste periode stijgt. Richting de zomer daalt het aantal vacatures. Door de zomervakantie kan het zijn dat werkgevers en bemiddelaars minder bezig zijn met het invullen van vacatures. Na de zomerperiode, in september, is namelijk weer een stijging in de aangeboden vacatures zichtbaar.
Bij welke functietitels is er de meeste vraag naar zzp’ers? Ontdek het in de top 10.
Bij bovenstaande vacatures worden vaak vaste contracten aangeboden. Is dit ook belangrijk voor de doelgroep? Jobdigger heeft de drie belangrijkste pullfactoren voor de top 3 functietitels voor je op een rij gezet. Je vindt ze hieronder.
Zoals verwacht staat een goed salaris bij alle drie de functies op plek 1. Ook de inhoud van het werk is geen verrassende pullfactor. Iemand gaat vaak als zzp’er aan de slag om zijn eigen klussen en inhoud van het werk te kunnen bepalen. Werkgevers en bemiddelaars kunnen hier tijdens het wervingsproces rekening mee houden.
Welke werkgevers en bemiddelaars zijn op zoek naar zzp’ers? Hieronder vind je de top 10 met werkgevers en bemiddelaars uit verschillende branches.
Hoe is de spreiding van aangeboden vacatures voor zzp’ers verdeeld over België?
Als we naar de kaart kijken, zien we dat het grootste gedeelte van België donker kleurt. Dit betekent dat er veel vacatures worden aangeboden. Hoe zit het dan met de provincies en gemeenten? Welke bieden de meeste vacatures aan? Je ontdekt het in de top 10.
Ieder kwartaal delen we een overzicht met de laatste cijfers van de Belgische arbeidsmarkt. Benieuwd hoe de arbeidsmarkt er op het moment uitziet? Download hieronder direct en gratis het kwartaaloverzicht van de Belgische arbeidsmarkt in 2024: Q3. Ontdek waar de meeste vacatures uitstaan op onder andere opleidings-, locatie-, en bedrijfsniveau.
Binnen Jobdigger vinden gebruikers dagelijks relevante vacaturedata voor hun sales-, wervings- en selectieprocessen. Benieuwd wat de arbeidsmarktdata van Jobdigger voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op de website of vraag direct een gratis demo aan.